Esec total pentru Acordul CETA: Summit-ul UE-Canada a fost anulat. Ce urmeaza

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 10:23
930 citiri
Esec total pentru Acordul CETA: Summit-ul UE-Canada a fost anulat. Ce urmeaza
Foto: Arhiva Ziare.com

Summit-ul UE-Canada, care ar fi trebuit sa aiba loc joi la Bruxelles si unde se spera semnarea acordului comercial CETA, a fost anulat.

Liderii politici din Belgia au purtat discutii intense chiar si in timpul noptii de miercuri spre joi, incercand sa convinga regiunea belgiana Valonia, singura care se opune incheierii tratatului din toata Uniunea Europeana, sa se razgandeasca.

Insa negocierile au esuat, asa ca Belgia este fortata sa nu sustina parteneriatul de liber schimb, scrie Financial Times.

"Avand in vedere ca nu toate statele membre UE sunt pregatite sa semneze CETA, summit-ul UE-Canada nu va incepe astazi, cum era planificat. Canada ramane dispusa sa semneze acordul cand va fi si Europa pregatita", a declarat purtatorul de cuvant al lui Donald Tusk, presedintele Consiliului European, la cateva minute dupa ora locala 7:30.

Dezbaterile au fost reluate joi dimineata la Bruxelles, insa nu se va putea ajunge la un consens intr-un timp suficient de scurt incat summit-ul ...citeste mai departe despre "Esec total pentru Acordul CETA: Summit-ul UE-Canada a fost anulat. Ce urmeaza" pe Ziare.com

#summit Canada anulat, #summit UE Canada anulat, #acord CETA esec , #Stiri International