Este cel mai sangeros atentat din istoria tarii: 215 morti si 350 de raniti la Mogadishu

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 17:00
1036 citiri
Este cel mai sangeros atentat din istoria tarii: 215 morti si 350 de raniti la Mogadishu
Foto: Twitter

Atentatul cu masina-capcana comis sambata in capitala Somaliei, Mogadishu, de presupusi membri ai organizatiei teroriste al-Shabab, s-a soldat cu cel putin 215 morti si peste 350 de raniti, conform ultimului bilant anuntat de surse sanitare locale, fiind cel mai sangeros din istoria acestei tari sfasiate de conflicte.

Conform presei, marea majoritate a victimelor sunt civili, in principal vanzatori ambulanti care isi comercializau produsele pe standuri amplasate pe una dintre cele mai frecventate artere ale orasului, arata EFE.

Spitalele locale, care duc lipsa de sange si medicamente, sunt depasite de situatie si probabil numarul mortilor va creste.

Tinta atacului pare sa fi fost hotelul Safari, situat in apropierea locului deflagratiei, acesta fiind frecventat de somalezi care se intorc din strainatate, de angajati guvernamentali si de jurnalisti. In mod obisnuit, fortele de securitate somaleze opresc si perchezitioneaza vehicule la intersectia respectiva.

Gruparea al-Shabab, care s-a afiliat in anul 2012 retelei al-Qaida, controleaza o parte din centrul si sudul tarii si are ca obiectiv crearea unui stat islamic in Somalia.

Aceasta tara traieste in razboi si haos din anul 1991, cand a fost inlaturat de la putere dictatorul Mohamed Siad Barre. Nici pana in prezent Somalia nu are un guvern functional si este divizata intre diferitele clanuri armate si grupari islamiste. ...citeste mai departe despre "Este cel mai sangeros atentat din istoria tarii: 215 morti si 350 de raniti la Mogadishu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bilant atentat Mohadishu, #morti Somalia atentat masina capcana , #Stiri International