Este oficial: Ungaria nu va sprijini aderarea Romaniei si Croatiei la OCDE

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 19:21
912 citiri
Este oficial: Ungaria nu va sprijini aderarea Romaniei si Croatiei la OCDE
Foto: Arhiva Ziare.com

Ungaria nu va sprijini aderarea Romaniei si Croatiei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), a anuntat vineri MAE de la Budapesta.

MAE ungar precizeaza, intr-o declaratie citata de agentia de presa MTI, ca motivul pentru care Ungaria isi suspenda sprijinul pentru aderarea Romaniei la OCDE este inchiderea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Targu Mures.

In cazul Croatiei, motivul invocat de Budapesta pentru retragerea acestui sprijin este disputa privind o investitie a societatii ungare MOL in aceasta tara.

MAE de la Budapesta a mai mentionat ca Ungaria si-a declarat oficial, la Consiliul OCDE - care se desfasoara vineri la Paris - intentia de a nu sprijini intrarea Romaniei si Croatiei in aceasta organizatie.

Vezi care este miza scandalului diplomatic dintre Romania si Ungaria si de la ce a pornit totul, precum si reactiile de dupa comunicatul initial al Ungariei.

Ministerul Educatiei anunta solutia pentru Liceul romano-catolic. Ungaria ne tine in sah cu sustinerea aderarii la OECDPremierul Tudose, despre conflictul diplomatic cu Ungaria: Nu cred ca vor strica in asa hal relatiile cu noi ...citeste mai departe despre "Este oficial: Ungaria nu va sprijini aderarea Romaniei si Croatiei la OCDE" pe Ziare.com

#Ungaria nou anunt Romania OCDE, #Ungaria Romania OECD, #Ungaria retrage sprijin Croatia OCDE, #Romania OECD , #Stiri International