EUObserver: Ponta cere ca Romania sa adere la Schengen in schimbul primirii de refugiati

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 12:45
1053 citiri
EUObserver: Ponta cere ca Romania sa adere la Schengen in schimbul primirii de refugiati
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania si Ciprul cer Uniunii Europene concesii in schimbul primirii unui numar de azilanti, scrie site-ul EUObserver marti, interpretand o declaratie a premierului roman Victor Ponta in sensul ca Bucurestiul nu va primi azilanti daca Romaniei nu i se permite sa adere la zona Schengen.

"Solidaritate inseamna atat drepturi, cat si obligatii, asa ca, daca vor sa avem aceleasi obligatii, trebuie sa ne dea aceleasi drepturi", a declarat Ponta.

Ponta, despre refugiati - nou atac la Basescu si la tarile UE: Daca nu am fost buni de Schengen, ce sa facem?

Romania si Bulgaria spera sa adere la zona de libera circulatie inca din 2011, dupa ce au intrat in Uniunea Europeana (UE) in 2007. Insa coruptia si statul de drept au blocat procesul, scrie EUObsever.

Germania s-a opus aderarii, in pofida sustinerii aderarii Romaniei la Schengen atat de catre Comisia Europeana (CE), cat si de catre Parlamentul European (PE).

Toate statele membre, cu exceptia Marii Britanii, Irlandei, Ciprului,... citeste mai departe despre "EUObserver: Ponta cere ca Romania sa adere la Schengen in schimbul primirii de refugiati" pe Ziare.com

#Ponta refugiati, #Ponta refugiati Schengen , #Stiri International