EurActiv: Romania, reticenta sa contribuie la rezolvarea crizei migratiei

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 17:10
946 citiri
EurActiv: Romania, reticenta sa contribuie la rezolvarea crizei migratiei

Romania se numara printre tarile care au fost reticente in a face noi promisiuni pentru misiunea Triton de patrulare pe mare, in cadrul summitului extraordinar de la Bruxelles.

Potrivit listei cu aceste contributii obtinuta de EurActiv.com, 12 tari, intre care Grecia, Croatia, Cipru, Spania, Slovenia, Romania, Austria, Bulgaria, Estonia, Malta, Slovacia si Olanda nu au facut promisiuni cu privire la contributia lor la forta maritima.

Unele tari au incetat contributiile pentru ca ele considera ca eforturile lor actuale sunt suficiente, in timp ce alte state membre cred ca ar trebui sa primeasca ajutor pentru a face fata imigratiei ilegale, mai degraba decat sa ofere asistenta folosind propriile lor resurse.

Iohannis, gafa la Bruxelles. A incurcat Marea Neagra cu Marea Mediterana (Video)

Presedintele Klaus Iohannis, care a participat la reuniune, a exprimat, joi seara, pozitia Romaniei la aceasta intrevedere: "Este necesar sa fim solidari cu statele membre care au povara cea ...citeste mai departe despre "EurActiv: Romania, reticenta sa contribuie la rezolvarea crizei migratiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania reticenta migranti, #Romania UE migranti, #Romania reticenta criza migranti , #Stiri International