Europa are o noua strategie de aparare, care permite trimiterea de trupe in afara granitelor

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 21:32
870 citiri
Europa are o noua strategie de aparare, care permite trimiterea de trupe in afara granitelor
Foto: Wikipedia

Uniunea Europeana are o noua strategie de aparare, care permite pentru prima data trimiterea unor forte de reactie rapida in afara teritoriului UE.

Planul conturat de ministrii de externe si ai apararii din cele 28 de state membre ale UE ar reglementa trimiterea de forte pentru stabilizarea situatiilor de criza inainte ca astfel de misiuni sa fie preluate de "castile albastre" ale ONU. Potrivit Reuters, demersul consolideaza vointa europeana de actiune independent de Statele Unite.

"Europa trebuie sa fie capabila sa actioneze pentru propria securitate", a declarat presei ministrul francez al apararii, Jean-Yves le Drian. "Astfel, Europa va putea face un pas in directia autonomiei strategice".

Reprezentantii Frantei si Germaniei, alaturi de sefa diplomatiei UE, Federica Mogherini, au fost promotorii eforturilor pentru ceea ce se numeste in jargonul de la Bruxelles "independenta sporita fata de Washington".

Planul prezentat luni este un document de 16 pagini, cu sarcini si ...citeste mai departe despre "Europa are o noua strategie de aparare, care permite trimiterea de trupe in afara granitelor" pe Ziare.com

#plan aparare Europa, #grup lupta european, #strategie aparare Europa , #Stiri International