Europa, criticata aspru in presa rusa pentru toleranta actuala fata de nazisti

Marti, 17 Martie 2015, ora 08:38
924 citiri
Europa, criticata aspru in presa rusa pentru toleranta actuala fata de nazisti
Foto: balticreports.com

Parada anuala a veteranilor Waffen-SS si a sustinatorilor lor, in capitala Letoniei, Riga, luni, starneste indignarea unor experti si analisti.

Experti sarbi si alte persoane consultate de Sputnik sustin ca Uniunea Europeana ar trebui sa contracareze sentimentul neonazist in crestere si glorificarea nazismului ce are loc in mai multe state europene.

Cateva sute de veterani Waffen-SS si sustinatorii lor s-au strans luni la Riga pentru parada anuala. Legiunea letona a Waffen-SS a fost creata in 1943, in majoritate cu tineri incorporati fortat, dupa infrangerea suferita de Germania in batalia de la Stalingrad.

Evenimentul anual comemoreaza evenimentele din 1944 cand doua unitati letone Waffen-SS au luptat pe frontul de est. Participantii sustin ca soldatii nu erau membri ai miscarii naziste si au luptat pentru a preveni o reocupare sovietica a Letoniei si pentru recastigarea independentei Letoniei. Unitatea s-a predat in mai 1945.

"Europa nu este deranjata de nazisti daca ...citeste mai departe despre "Europa, criticata aspru in presa rusa pentru toleranta actuala fata de nazisti" pe Ziare.com

#mars veterani SS Letonia, #mars nazisti Riga, #Europa nazisti , #Stiri International