Europa, impartita de sanctiunile impotriva Rusiei: Cei mai afectati le sustin, altii incearca sa profite

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 22:11
1363 citiri
Europa, impartita de sanctiunile impotriva Rusiei: Cei mai afectati le sustin, altii incearca sa profite
Foto: Ziare.com

Romania este printre tarile cel mai putin afectate de sanctiunile impuse de Uniunea Europeana Rusiei, potrivit unui raport al Institutului de Studii Internationale si de Dezvoltare din Geneva.

Insa unele dintre tarile cel mai putin afectate de sanctiuni sunt cele mai vocale pentru ridicarea acestora, precum Grecia si Slovenia, care sunt stramtorate financiar si au cerut incheierea embargoului comercial, scrie Daily Express.

Grecii chiar au crescut exporturile catre Rusia in unele domenii, iar Slovenia a fost cea mai putin afectata dintre toate tarile membre UE, urmata de Luxemburg, Romania si Marea Britanie.

De asemenea, si Italia sustine eliminarea sanctiunilor si la randul sau nu sufera pierderi financiare importante din cauza sanctiunilor, deoarece doar o mica parte a exporturilor sale este destinata Rusiei.

La capatul celalalt, tarile care au suferit cele mai mari pierderi comerciale in urma embargoului comercial ...citeste mai departe despre "Europa, impartita de sanctiunile impotriva Rusiei: Cei mai afectati le sustin, altii incearca sa profite" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania sanctiuni Rusia, #UE sanctiuni Rusia, #ridicare sanctiuni Rusia , #Stiri International