Europa, intre Putin si Trump: Ce alternativa la NATO au Romania si tarile din preajma Rusiei

Sambata, 03 Decembrie 2016, ora 07:21
759 citiri
Europa, intre Putin si Trump: Ce alternativa la NATO au Romania si tarile din preajma Rusiei
Foto: Ziare.com

Odata cu alegerea lui Donald Trump drept noul presedinte al Statelor Unite, tarile est-europene si nu numai, aflate in apropierea Rusiei, privesc cu ingrijorare viitorul NATO.

"Intre Putin si Trump, natiunile din centrul si estul Europei se pregatesc pentru un nou viitor", scrie Linda Kinstler, intr-un articol pentru The Atlantic.

Aceasta noteaza ca putini lideri europeni au sarbatorit rezultatele alegerilor prezidentiale din SUA cu atat de multa bucurie precum premierul Ungariei, Viktor Orban. De altfel, cei doi politicieni impartasesc preferintele pentru garduri la granite, admiratia pentru presedintele rus Vladimir Putin si un scepticism profund privind implicarea Americii in afara tarii.

Citeste si Adevarata problema a NATO nu e Donald Trump, ci Europa

Sursa citata subliniaza ca liderul maghiar si-a exprimat prima oara sustinerea pentru Trump intr-o vizita intreprinsa in Romania, in luna iulie, spunand ca "eu, ca european, nu as fi putut sa formulez ce ar fi fost mai ...citeste mai departe despre "Europa, intre Putin si Trump: Ce alternativa la NATO au Romania si tarile din preajma Rusiei" pe Ziare.com

#tari europene NATO Trump, #Rusia tari NATO, #Intermarium tari europene, #Trump NATO , #Stiri International