Europa reactioneaza, dupa ce Erdogan a spus ca deschide granitele migrantilor

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 20:21
1081 citiri
Europa reactioneaza, dupa ce Erdogan a spus ca deschide granitele migrantilor
Foto: Twitter/Recep Tayyip Erdogan

Declaratiile presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, in fapt niste amenintari ca va deschide portile Europei pentru migranti, nu au ramas fara ecou. Mai multe tari au reactionat deja.

Astfel, Germania, prin vocea purtatorului de cuvant al cancelarului Angela Merkel, Ulrike Demmer, a transmis ca "astfel de amenintari, indiferent din partea cui vin, nu ajuta deloc", arata The Independent.

Si Franta a criticat afirmatiile lui Erdogan, aratand ca o astfel de atitudine si dorinta de a profita de context, controversele, toate acestea sunt contraproductive, a declarat purtatorul de cuvant al ministrului francez de Externe.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a spus, la randul sau, ca nu se va lasa atras in a face declaratii despre "scenarii ipotetice".

Kati Piri, raportorul Parlamentului European pentru Turcia, a scris pe Twitter, dupa ce Parlamentul European a votat pentru inghetarea temporara a negocierilor de aderare a Turciei la UE, ca a conditiona ...citeste mai departe despre "Europa reactioneaza, dupa ce Erdogan a spus ca deschide granitele migrantilor" pe Ziare.com

#reactii amenintari Erdohan Europa, #reactii amenintari presedinte turc imigranti, #Turcia UE negocieri, #Turcia refugiati , #Stiri International