Europa va fi lovita de un alt val de imigranti: Refugiatii care nu fug din calea razboiului

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 17:46
1044 citiri

In contextul in care Europa este luata cu asalt de un val de migranti, expertii avertizeaza ca schimbarile climatice vor agrava situatia si ca fenomenele migrationiste vor lua amploare.

Mai mult de 10.000 de migranti si refugiati au calatorit in weekend spre Europa de Vest, fugind de conflictele sangeroase din tara lor de origine si sperand la o viata mai buna si mai sigura, scrie Time.

Europa inca dezbate asupra modului de a absorbi nou-venitii, iar activistii pentru drepturile omului si expertii in fenomenele migrationiste avertizeaza ca acesta criza este departe de a se fi incheiat: razboaiele, teroarea si saracia din Orientul Mijlociu vor aduce noi valuri de refugiati. Un factor suplimentar, spun oamenii de stiinta, este de natura sa faca chiar mai mult rau: schimbarile climatice.

Din 2006 pana in 2011, mare parte din Siria a suferit o seceta extrema si, potrivit climatologilor, schimbarile climatice au exacerbat problema. Seceta a condus la saracie si la relocalea spre ...citeste mai departe despre "Europa va fi lovita de un alt val de imigranti: Refugiatii care nu fug din calea razboiului" pe Ziare.com

#refugiati climatici Africa, #invazie imigranti Europa , #Stiri International