Europenii din afara Marii Britanii nu vor putea vota la referendumul pentru apartenenta la UE

Luni, 25 Mai 2015, ora 16:15
969 citiri
Europenii din afara Marii Britanii nu vor putea vota la referendumul pentru apartenenta la UE
Foto: Facebook/ David Cameron

Daca se va organiza un referendum in Marea Britanie privind viitorul tarii in Uniunea Europeana, vor avea drept de vot doar cetatenii britanici, irlandezi si ai tarilor Commonwealth care sunt rezidenti ai Regatului Unit.

Mai mult de un milion de straini care traiesc in Marea Britanie nu vor avea drept de vot daca se va organiza referendumul de apartenenta la UE, au anuntat conservatorii, castigatori ai alegerilor parlamentare de la mijlocul lunii, scrie The Telegraph. Masura ar reprezenta un avantaj semnificativ pentru activistii eurosceptici.

Planurile lui David Cameron, dupa castigarea alegerilor: Referendum pentru apartenenta Marii Britanii la UE

David Cameron este de parere ca poporul britanic trebuie sa decida viitorul tarii in Uniunea Europeana, in primul referendum din mai mult de 40 de ani, ce urmeaza sa fie anuntat in aceasta saptamana.

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, intentioneaza sa-l determine de pe premierul britanic sa organizeze ...citeste mai departe despre "Europenii din afara Marii Britanii nu vor putea vota la referendumul pentru apartenenta la UE" pe Ziare.com

#vot referendum Marea Britanie, #referendum Marea Britanie UE , #Stiri International