Evreii pleaca din Franta - e cea mai mare migratie de la crearea statului Israel

Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 13:16
1264 citiri
Evreii pleaca din Franta - e cea mai mare migratie de la crearea statului Israel
Foto: Pixabay

Suntem martorii celei mai mari migratii a evreilor din Europa de Vest inspre Israel, de la momentul crearii statului Israel. Aproape 8.000 de evrei francezi s-au mutat din Franta intr-un singur an, dupa atacurile de la Charlie Hebdo.

Charlie Hebdo: Gafa a autoritatilor franceze, la comemorarea atacurilor

In ultimii cinci ani, numarul evreilor francezi care s-au mutat in Israel "s-a dublat o data, si apoi inca o data", arata CNN. Daca in 2013 circa 3.300 de evrei francezi s-au mutat in Israel, cu doi ani inainte, in 2011, numarul acestora nu depasea 1.900.

Cea mai mare parte a evreilor plecati s-a stabilit in Ashdod, un oras din sudul Israelului, cunoscut pentru concentratia mare de populatie venita din Franta.

"E prima oara pentru mine de cand sunt relaxat. In Franta, ma simteam bine, dar situatia si problemele curente... E foarte dificil sa traiesti ca evreu in ...citeste mai departe despre "Evreii pleaca din Franta - e cea mai mare migratie de la crearea statului Israel" pe Ziare.com

#evrei pleaca Franta, #evrei pleaca Marea Britanie, #evrei tinte atacuri teroriste, #evrei pleaca Europa Vest, #evrei intorc Israel , #Stiri International