Executiile Statului Islamic: Peste 4.000 de oameni ucisi in mai putin de doi ani - Frati executati de frati si copii pusi sa ucida

Sambata, 30 Aprilie 2016, ora 20:48
1000 citiri

Statul Islamic (ISIL) a executat peste 4.000 de oameni in mai putin de doi ani de ocupatie in Siria, inclusiv pentru "delicte" precum sodomia sau renuntarea la credinta.

De la autoproclamarea Statului Islamic, in iunie 2014, au fost executati 4.144 de oameni, prin decapitare, lapidare, impuscare si alte metode, incluzand aruncarea oamenilor de pe cladiri sau incendierea lor, potrivit unei monitorizari a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) cu sediul in Marea Britanie, citata de The Independent.

Printre cei ucisi astfel au fost si sute dintre membrii ISIL, civili, incluzand femei si copii, soldati din armata presedintelui sirian Bashar al-Assad si opozanti ai acestuia si luptatori din armata kurzilor din Siria YPG.

Printre acuzatiile aduse celor ucisi se numara acte interzise de legea islamica sharia precum sodomia si renuntarea la credinta (apostazia), spionajul si cooperarea cu dusmanii, care includ gruparea afiliata al Qaida, Jabhat al-Nusra.

Alte ...citeste mai departe despre "Executiile Statului Islamic: Peste 4.000 de oameni ucisi in mai putin de doi ani - Frati executati de frati si copii pusi sa ucida" pe Ziare.com

#Statul Islamic executii Siria , #Stiri International