Expert in probleme de securitate: Turcia ori este cu Europa, ori este impotriva ei Interviu

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 08:15
775 citiri

Turcia este la ora actuala un stat slabit, care risca sa fie atacat de dusmanii traditionali, printre care si gruparea terorista Stat Islamic, dar si declansarea unui razboi civil.

Pe de alta parte, Turcia poate face rau NATO daca se transforma in portavocea Rusiei in interiorul aliantei, spune Hari Bucur Marcu, expert in probleme de securitate.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Hari Bucur Marcu subliniaza faptul ca "presedintele Erdogan a prins gustul puterii discretionare" si vorbeste despre posibilele evolutii ale situatiei in regiune, una dintre principalele concluzii fiind ca "Turcia ori este cu Europa, ori este impotriva ei".

Daca punem cap la cap declaratiile si deciziile din ultimele zile ale presedintelui Recep Erdogan, putem spune ca ne indreptam catre o rezolvare a problemelor si o stabilizare a situatiei din Turcia, sau, dimpotriva, conflictele se intensifica?

E o intrebare foarte buna in masura in care stim cum sunt definite problemele. Cu siguranta asistam ...citeste mai departe despre "Expert in probleme de securitate: Turcia ori este cu Europa, ori este impotriva ei Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hari Bucur Marcu Turcia razboi civil, #Turcia NATO Rusia lovitura stat , #Stiri International