Expert in securitate: E nevoie de un Schengen militar. Rusia a simulat un atac nuclear asupra Varsoviei

Joi, 07 Iulie 2016, ora 12:52
917 citiri
Expert in securitate: E nevoie de un Schengen militar. Rusia a simulat un atac nuclear asupra Varsoviei
Foto: Arhiva Ziare.com

E nevoie de un Schengen militar si de o noua abordare a relatiilor NATO cu Federatia Rusa, pentru ca nu trebuie sa uitam ca Rusia a simulat un atac nuclear asupra Varsoviei, declara Adam Kowalczyk, director al Diviziei de Analize a Centrului National pentru Studii Strategice din Polonia.

Adam Kowalczyk, unul dintre cei implicati in procesul de pregatire a summit-ului NATO de la Varsovia, care are loc in aceasta saptamana, a acordat un amplu interviu pentru Curs de Guvernare, in care vorbeste, printre altele, despre deciziile militare si politice asteptate din partea aliatilor.

Cum a sporit prezenta NATO in flancul de est

Acesta subliniaza ca in ultimii ani "NATO a crescut prezenta trupelor care participa la exercitii sau efectueaza stagii de antrenament in statele estice".

"Pe de alta parte, NATO este in plin proces de implementare a masurilor adaptive, schimbari pe termen lung, in ceea ce priveste comanda si trupele. Un exemplu de masura adaptiva deja indeplinita potrivit ...citeste mai departe despre "Expert in securitate: E nevoie de un Schengen militar. Rusia a simulat un atac nuclear asupra Varsoviei" pe Ziare.com

#NATO flota Marea Neagra, #NATO relatii Rusia, #NATO Schengen militar , #Stiri International