Experti rusi, in inspectie in Romania. Statul Major rus: Bazele antiracheta ar putea permite un atac nuclear SUA in Rusia

Marti, 28 Martie 2017, ora 19:41
826 citiri
Experti rusi, in inspectie in Romania. Statul Major rus: Bazele antiracheta ar putea permite un atac nuclear SUA in Rusia
Foto: Pixabay/3dman_eu

Expertii rusi inspecteaza, marti, o instalatie militara din Romania, in concordanta cu prevederile Documentului de la Viena, din 2011, care include masuri pentru consolidarea increderii, a anuntat directorul Centrului National rus pentru Reducerea Amenintarii Nucleare, Serghei Rijkov.

Acesta nu a precizat despre ce instalatie este vorba, relateaza agentia TASS.

"Astfel de evaluari au ca obiectiv verificarea informatiilor privind fortele de aparare si planurile pentru desfasurarea principalelor arme si tehnologii", a precizat oficialul rus.

In cursul inspectiei, un grup de experti va vizita instalatia, iar comandantii locali urmeaza sa ofere informatii despre personal si despre sistemele de armament desfasurate acolo.

Documentul Viena (VD) se refera la masurile de crestere a increderii si securitatii in spatiul OSCE.

Statul Major rus: Bazele antiracheta, inclusiv cea din Romania, ar putea permite un atac nuclear SUA in Rusia

Bazele antiracheta ale SUA in Europa, inclusiv cea din Romania, precum si navele de lupta care patruleaza la granitele ruse ar putea sa le permita Statelor Unite sa lanseze un atac nuclear surpriza vizand Rusia, a avertizat Statul Major rus citat de Russia Today, precizand ca acest risc duce la o noua cursa a inarmarii.

"Prezenta bazelor americane antiracheta in Europa si a navelor cu capacitati de interceptare antiracheta in marile si oceanele din apropiere de teritorul Rusiei duce la un potential clandestin puternic pentru lansarea unui atac-surpriza cu rachete nucleare asupra Rusiei", a subliniat seful adjunct de operatiuni din Statul Major rus, Viktor Posnikir, la o conferinta pentru dezarmare organizata la Geneva.

Vezi si:

Moment istoric la Deveselu: Scutul antiracheta e operational, Rusia se simte amenintata

Seful NATO, dupa inaugurarea scutului de la Deveselu: Aparam Romania impotriva oricarei amenintari

Sistemul global antiracheta al SUA provoaca o noua cursa a inarmarii, au adaugat liderii militari rusi, adaugand ca scutul, ce include baze din Alaska, Romania si Polonia, compromite capacitatile de disuasiune nucleara ale Rusiei.

Moscova estimeaza ca, pana in 2020, Statele Unite vor avea pana la 1.000 de rachete de interceptare la dispozitie, ceea ce ar putea fi o amenintare pentru capacitatea balistica rusa.

"Prezenta sistemului global antiracheta coboara pragul pentru folosirea armelor nucleare, deoarece ofera Statelor Unite iluzia de impunitate pentru folosirea armelor strategice de atac d ...citeste mai departe despre "Experti rusi, in inspectie in Romania. Statul Major rus: Bazele antiracheta ar putea permite un atac nuclear SUA in Rusia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia inspectie instalatie militara, #baza antiracheta Romania , #Stiri International