Atentat la Manchester: Bilantul creste la 22 de morti si 59 de raniti dupa explozia unei bombe. Multi copii sunt printre victime

Marti, 23 Mai 2017, ora 09:31
1310 citiri

O explozie puternica a avut loc luni seara pe Manchester Arena, la finalul unui concert sustinut de cantareata Ariana Grande. Bilantul tragediei a crescut la 22 de morti si 59 de raniti. Printre victime sunt multi copii si adolescenti care venisera sa-si vada artista preferata.

Atat politia, cat si liderii politici din Marea Britanie vorbesc de un atac terorist, insa atentatul nu a fost inca revendicat. Se pare ca e vorba de un atac kamikaze si atentatorul s-a detonat.

Martorii au povestit ca au auzit o bubuitura puternica, dupa ce artista a parasit scena. Cum luminile erau deja aprinse, participantii si-au dat repede seama ca momentul nu face parte din spactacol. Sala s-a umplut de fum si oamenii au inceput sa fuga panicati inspre iesire.

Acesta este cel mai grav atac din Marea Britanie de la atentatele din 7 iulie 2005, cand bombe plasate la metrou au ucis 52 de oameni.

Autoritatile britanice au pus la dispozitie si un numar de telefon de urgenta - 0161 856 9400. Totodata, numarul de urgenta al Ambasadei Romaniei in Marea Britanie este 0044.77.3871.6335.

Politia a anuntat ca atentatorul a murit in explozie, deci se confirma varianta atacului sinucigas. Se pare ca acesta era un barbat.

"Barbatul avea asupra lui un dispozitiv exploziv improvizat, pe care l-a detonat", a spus seful politiei, Ian Hopkins. Acesta a confirmat ca printre cei 22 de morti sunt copii.

Citeste mai departe despre "LIVE Atentat la Manchester: Bilantul creste la 22 de morti si 59 de raniti dupa explozia unei bombe. Multi copii sunt printre victime (Foto & video) " pe Ziare.com.

#explozie Manchester Arena, #explozie concert Ariana Grande , #Stiri International