Explozii in China: Armata recunoaste ca in depozite pastrau sute de tone de cianura puternic toxica

Duminica, 16 August 2015, ora 16:40
1042 citiri
Explozii in China: Armata recunoaste ca in depozite pastrau sute de tone de cianura puternic toxica
Foto: Captura Youtube/Panthersfan1993

Armata chineza a anuntat ca sute de tone de cianura puternic toxica erau pastrate in depozitele unde miercuri au avut loc uriasele explozii soldate cu zeci de morti si sute de raniti, in metropola portuara Tianjin, in estul Chinei.

Generalul Shi Luze, seful statului major al regiunii militare Beijing, a declarat duminica, in timpul unei conferinte de presa, ca a fost identificata cianura in doua locuri din situl unde au avut loc exploziile. "Potrivit estimarilor preliminare, volumul (de cianura) se ridica la mai multe sute de tone", a spus Luze, informeaza duminica agentiile de presa AFP si Interfax.

Aceasta este prima confirmare oficiala a faptului ca respectivul compus chimic, extrem de toxic, se gasea in depozitele unde au avut loc uriasele explozii, ceea ce provoaca temeri cu privire la posibilitatea unei contaminari a populatiei.

Serie de explozii colosale in China: Bilantul mortilor creste (Video)

Generalul Shi nu a precizat despre ce fel de cianura este vorba, insa ...citeste mai departe despre "Explozii in China: Armata recunoaste ca in depozite pastrau sute de tone de cianura puternic toxica" pe Ziare.com

#explozii depozite China, #explozie depozite cianura China, #explozie China morti , #Stiri International