Exporturile de petrol din Libia s-au oprit aproape in totalitate

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 15:05
1456 citiri
Exporturile de petrol din Libia s-au oprit aproape in totalitate

Exporturile de petrol din Libia, unul dintre cei mai mari producatori la nivel mondial, s-au oprit aproape in totalitate din cauza productiei reduse, lipsei de personal din porturi si problemelor de securitate, au declarat vineri pentru Reuters surse din industrie, anunta Mediafax.

Problemele de securitate provocate de revolta impotriva liderului Muammar Gaddafi au determinat unii transportatori sa nu mai calatoreasca spre Libia.

Unele vapoare au refuzat sa intre in porturile libiene sau s-au intors in drum spre Libia, au afirmat sursele citate.

Operatiunile sunt afectate si de conditiile meteorologice nefavorabile din Marea Mediterana.

"Este o combinatie de probleme si vreme rea", a afirmat un trader de petrol de la o companie care cumpara petrol din Libia.

Tensiunile din Libia si posibilitatea iesirii din piata globala a exporturilor zilnice de 1,3 milioane de barili asigurate de statul nord-african au determinat cresterea puternica a pretului titeiului. Joi, barilul de petrol Brent a ajuns la aproape 120 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2008.

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Exporturile, #petrol, #productiei, #probleme securitate , #Stiri International