Extrema dreapta pierde din nou alegerile prezidentiale din Austria - exit-poll

Duminica, 04 Decembrie 2016, ora 18:47
992 citiri
Extrema dreapta pierde din nou alegerile prezidentiale din Austria - exit-poll
Foto: Facebook / Alexander Van der Bellen

Presa austriaca a publicat duminica dupa-amiaza primele exit-poll-uri dupa inchiderea urnelor, care indica un avans considerabil de pana la 7,2% pentru independentul Alexander Van der Bellen (foto). Extremistul Norbert Hofer este credicat cu 46,4% din sufragii, transmite Reuters.

Peste 6,3 milioane de austrieci au fost chemati duminica la urne pentru a-si alege presedintele, in al doilea scrutin din ultimele sase luni, dupa ce Curtea Suprema a decis anularea rezultatelor primelor alegeri prezidentiale, care au fost castigate la limita de Alexander Van der Bellen (72 de ani), un fost lider al Verzilor.

Primele exit-poll-uri au o marja de eroare de 1,2%.

Daca este confirmata victoria independentului, atunci austriecii au evitat alegerea democrata a primului presedinte de extrema-dreapta dupa sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial in Europa.

Extremistul Norbert Hofer a pierdut la limita primele alegeri prezidentiale din luna mai, dupa ce a reusit sa obtina doar 49,65% ...citeste mai departe despre "Extrema dreapta pierde din nou alegerile prezidentiale din Austria - exit-poll" pe Ziare.com

#alegeri prezidentiale Austria, #extrema dreapta Austria , #Stiri International