Fabuloasa viata a lui Nicholas Woodman, miliardarul care a creat camera foto GoPro

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 13:00
2356 citiri
Fabuloasa viata a lui Nicholas Woodman, miliardarul care a creat camera foto GoPro

Nicholas Woodman, 38, este un miliardar "self-made". A creat Woodman Labs, producatorul de camere GoPro, in anul 2002. Acum, compania are mai mult de 500 de angajati si venituri de 986 de milioane de dolari, in 2013.

Compania a inceput sa fie tranzactionata pe piata de capital de joi. In prezent, valoreaza 2,6 miliarde de dolari pe piata de capital. Woodman este casatorit cu iubita lui din colegiu, Jill, cu care are doi copii. El este, de asemenea, dependent de adrenalina, spun cei de la Business Insider.

Nick Woodman, 38 de ani. Si firma sa GoPro, care l-a facut muti-miliardar.

GoPro este un aparat de fotografiat proiectat pentru activitati mai dificile, cum ar fi parasutismul sau surfingul.

Woodman are in prezent o viata fabuloasa. Dar el a trebuit sa munceasca din greu pentru ea. Cand a avut opt ani, a devenit pasionat de surfing dupa ce a vazut fotografiile din revista Surfer acasa la un prieten. El a crescut in Silicon Valley, unde tatal sau a lucrat la o banca de investitii.

Woodman vandut tricouri in liceu si s-a inscris la UC San Diego, deoarece aceasta universitate era aproape de plaja. Aici, s-a alaturat unei fraternitati a celor pasionati de surfing. La cursurile de arta, Woodman s-a intalnit cu Jill, care i-a devenit sotie.

La inceputul anilor 2000, Woodman a intrat in afaceri, cu firma Funbug, pentru care a obtinut fonduri de 4 milioane de dolari. Aceasta a murit in criza "dotcom", cand Woodman avea 26 de ani. Obiectivul sau era sa deschida o firma, asa ca si-a planificat o excursie de surfing de cinci luni in Australia si Indonezia, pentru inspiratie.

Aici, Woodman si-a dat seama ca are nevoie de un aparat de fotografiat mai special, asa ca a improvizat unul, legand o camera obisnuita de brat cu benzi de cauciuc. Si asa s-a nascut GoPro.

Woodman si parintii lui au investit initial 260.000 dolari in GoPro. Pana cand el a implinit 30 de ani, GoPro genera 350.000 dolari pe an.

Acum, compania are mai mult de 500 de angajati si a fost cotata pe piata de capital. Conform lui Woodman, compania a fost profitabila din prima zi, mai ales ca a redus cheltuielile de marketing, reclamele fiind facute avandu-l ca "star" pe Woodman insusi.

#woodman gopro, #miliardar viata , #Stiri International