Facebook a blocat 1,5 milioane de clipuri dupa atacurile din Noua Zeelanda

Duminica, 17 Martie 2019, ora 21:44
782 citiri
Facebook a blocat 1,5 milioane de clipuri dupa atacurile din Noua Zeelanda
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook a blocat 1,5 milioane de clipuri in primele 24 de ore dupa atacurile din Noua Zeelanda, in urma carora au murit 49 de oameni.

Clipul original transmis de unul dintre atacatori LIVE timp de 17 minute pe Facebook a fost rapid sters, dar apoi a fost reincarcat de alti useri, arata The Guardian.

Astfel, Facebook a transmis ca in prima zi dupa atac a blocat 1,2 milioane de incercari de a incarca clipul datorita faptului ca sistemul recunostea imediat imaginile, iar inca 300.000 de clipuri au fost eliminate dupa ce au fost postate.

Compania a anuntat ca va sterge orice clip care contine filmari cu impuscaturile, chiar daca in mod normal acestea nu ar incalca regulile.

"Din respect pentru persoanele afectate de aceasta tragedie si preocuparile autoritatilor locale, eliminam, de asemenea, toate versiunile editate ale videoclipului ", a declarat Mia Garlick, reprezentant al Facebook din Noua Zeelanda.

Premierul din Noua Zeelanda, Jacinda Ardern, a spus ca va purta discutii cu cei de la Facebook, care depun eforturi sa opreasca distribuirea clipului.

Si YouTube a incercat sa ia masuri pentru eliminarea clipului, dar nu a reusit in totalitate.

Amintim ca 49 de persoane au murit in urma unor atacuri la doua moschei din Noua Zeelanda. Cele mai multe victime erau migranti sau refugiati din tari precum Pakistan, India, Malaezia, Indonezia, Turcia, Somalia si Afganistan.

Familia tanarului care a ucis 50 de oameni in Noua Zeelanda se declara consternata de faptele acestuiaSRI face verificari in privinta vizitei in Romania a autorului atacului armat din Noua ZeelandaDe ce nu a oprit Facebook mai repede transmisia in direct a masacrului din Noua Zeelanda?Criminalul din Noua Zeelanda intentiona sa continue masacrul. Arestat preventiv, acesta nu a cerut ascunderea numelui ...citeste mai departe despre "Facebook a blocat 1,5 milioane de clipuri dupa atacurile din Noua Zeelanda" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook clipuri atac Noua Zeeanda, #Facebook clipuri Noua Zeelanda , #Stiri International