Familia Peugeot decide luni daca aproba doua acorduri vitale pentru grupul auto

Luni, 17 Februarie 2014, ora 09:15
1732 citiri
Familia Peugeot decide luni daca aproba doua acorduri vitale pentru grupul auto

Familia Peugeot, cel mai mare actionar al PSA Peugeot Citroen, se va reuni luni pentru a decide daca sa aprobe doua acorduri menite sa asigure viitorul producatorului auto francez, potrivit unei surse apropiate situatiei.

Consimtamantul familiei este necesar pentru ca PSA sa poata anunta miercuri, odata cu rezultatele financiare, un acord privind recapitalizarea, in cadrul caruia statul francez si partenerul chinez Dongfeng vor prelua participatii egale la grup, relateaza Reuters.

Peugeot ar urma sa anunte si o alianta separata cu banca spaniola Banco Santander, referitoare la finantarea achizitiilor de vehicule.

Grupul Peugeot negociaza de mai multe luni un plan de salvare

Ambele proiecte vor fi discutate luni in consiliile de administratie ale holdingurilor familiei Peugeot, FFP si Etablissements Peugeot Freres, a spus sursa.

Grupul Peugeot negociaza de mai multe luni un plan de salvare in urma caruia statul francez si compania Dongfeng vor obtine participatii egale la producatorul auto francez. Potrivit planului, PSA va beneficia de o majorare de capital de 4 miliarde de euro si de o colaborare mai stransa cu compania chineza.

Familia Peugeot detine in prezent la grupul auto francez o participatie de 25%, care ii confera 38% din drepturile de vot. Daca acordul va fi aprobat, detinerea familiei va scadea la 14%, nivel care va fi egal cu participatiile care vor reveni statului francez si Dongfeng, potrivit unor surse apropiate situatiei.

In paralel, Peugeot este aproape de un acord cu Banco Santander pentru o alianta europeana de finantare, care ar inlocui eventual garantiile din partea statului francez care permit grupului francez sa functioneze.

Potrivit acestui acord, Santander ar intra intr-un parteneriat egal cu Banque PSA Finance pe pietele europene si va plati in numerar pentru preluarea unui portofoliu de imprumuturi de la divizia de finantare a producatorului auto, au aratat sursele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#peugeot fonduri, #peugeot acorduri, #peugeot Santander , #Stiri International