FBI a interogat un milirdar rus care i-ar fi dat sute de mii de euro avocatului lui Trump

Miercuri, 09 Mai 2018, ora 12:34
993 citiri
FBI a interogat un milirdar rus care i-ar fi dat sute de mii de euro avocatului lui Trump
Foto: Facebook/FBI - Federal Bureau of Investigation

Agenti ai FBI care ancheteaza presupusa ingerinta a Moscovei in alegerile prezidentiale din SUA din 2016 au interogat un oligarh rus in legatura cu o plata de cateva sute de mii de dolari catre avocatul personal al lui Donald Trump, Michael Cohen.

Este vorba de omul de afaceri Viktor Vekselberg, care conduce compania rusa Renova, a transmis CNN marti.

Acesta figureaza pe o lista de sapte oligarhi rusi apropiati ai Kremlinului sanctionati la inceputul lunii aprilie de Washington, care ii acuza in special ca au participat la "atacuri" ale Moscovei asupra "democratiilor occidentale".

Varul sau, Andrew Intrater, aflat la conducerea filialei americane a Renova (Columbus Nova), a fost de asemenea interogat de politia federala americana, a mai relatat CNN.

Platile au fost facute dupa alegerile din noiembrie 2016 castigate de Donald Trump. Michael Cohen face obiectul unei anchete federale.

Tot marti, avocatul actritei de filme pentru adulti Stormy Daniels, Michael Avenatti, a publicat un raport al cabinetului sau in care se afirma ca Vekselberg si varul sau au transferat "circa 500.000 de dolari" catre Michael Cohen in opt transe.

"In mod inexplicabil, Cohen a acceptat aceste plati, in contextul in care era avocatul personal al presedintelui", mai este scris in raport.

New York Times si NBC News au relatat la randul lor ca au consultat documente financiare care confirma afirmatiile lui Avenatti.

Stormy Daniels, pe numele sau real Stephanie Clifford, sustine ca a primit 130.000 de dolari de la Michael Cohen pentru a pastra tacerea asupra unei presupuse relatii sexuale cu Donald Trump din 2006-2007. Aceasta plata a fost facuta printr-un cabinet de consultanta, Essential Consultants, creat de Michael Cohen.

Mai multe companii au apelat de asemenea la serviciile aceluiasi cabinet.

Trump i-a pus gand rau procurorului Muller, care ancheteaza relatia sa cu Rusia. Capul cui urmeaza sa cada?Trump sustine ca Rusia a reusit sa creeze haos in SUA: Cei de la Moscova mor de ras. Trezeste-te, America!Ancheta Rusia-Trump: Procurorul special Mueller a cerut documente despre afacerile presedintelui americanAncheta Rusia-Trump: Un martor-cheie colaboreaza cu procurorii si scapa de acuzatiile de frauda ...citeste mai departe despre "FBI a interogat un milirdar rus care i-ar fi dat sute de mii de euro avocatului lui Trump" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FBI interogatoriu oligarh rus, #oligarh rus investigatie FBI, #investigatie FBI alegeri prezidentiale , #Stiri International