FBI ii trimitea lui Martin Luther King scrisori in care il sfatuia sa se sinucida

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 10:11
935 citiri
FBI ii trimitea lui Martin Luther King scrisori in care il sfatuia sa se sinucida
Foto: wikipedia.org

Continutul necenzurat al unei scrisori trimise de FBI catre liderul de culoare Martin Luther King, in care acesta este numit "bestie rea si anormala" si care pare ca-l incuraja sa se sinucida a fost facut public pentru prima oara.

In ceea ce pare a fi o incercare de a-i crea dificultati liderului miscarii pentru drepturi civile, scrisoarea anonima a fost scrisa de catre un adjunct al directorului FBI din acea vreme, J. Edgar Hoover, ca din partea unui activist dezamagit, si i-a fost trimisa lui King cu cateva saptamani inainte ca acesta sa primeasca Premiul Nobel pentru Pace in 1964, scrie The Independent.

Desi existenta documentului, numit "scrisoarea de sinucidere", era cunoscuta de mai multa vreme, pana acum au fost facute publice doar versiuni puternic cenzurate.

Ea a fost publicata acum in presa americana, dupa ce o versiune necenzurata a fost descoperita in Arhiva Nationala de catre istoricul Beverly Gage, de la Universitatea Yale, care isi facea documentarea pentru o ...citeste mai departe despre "FBI ii trimitea lui Martin Luther King scrisori in care il sfatuia sa se sinucida" pe Ziare.com

#Martin Luther King FBI scrisoare sinucidere, #Martin Luther King scrisoare sinucidere animal, #Martin Luther FBI bestie murdara , #Stiri International