FBI, ingrijorat de pasivitatea Europei: Are instrumente pentru depistarea teroristilor, dar nu le foloseste

Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 15:45
1149 citiri
FBI, ingrijorat de pasivitatea Europei: Are instrumente pentru depistarea teroristilor, dar nu le foloseste
Foto: Arhiva Facebook/ FBI

Directorul Centrului pentru Monitorizarea Terorismului din FBI spune ca tarile europene pot face mai multe pentru depistarea teroristilor, avand la dispozitie instrumente oferite de SUA pe care insa nu le folosesc.

"E ingrijorator faptul ca partenerii nostru nu folosesc toate datele noastre. Le oferim instrumente. Le oferim sprijin, si mi se pare ingrijorator ca nu folosesc aceste instrumente pentru a monitoriza si a isi asigura securitatea aviatiei, securitatea maritima, monitorizarea la granita, a vizelor, lucruri de genul acesta", a spus Christopher Piehota intr-un interviu acordat CNN.

El a precizat ca este vorba despre listele de supraveghere a suspectilor de terorism puse la dispozitie de SUA, pe care tarile europene nu le folosesc in mod sistemtic. Totodata, in loc sa aiba o astfel de lista comuna, tarile UE folosesc fiecare propria lista cu suspectii de terorism si au fiecare propriile criterii de identificare a acestora.

Atentate la Bruxelles: Toata lumea stia de ...citeste mai departe despre "FBI, ingrijorat de pasivitatea Europei: Are instrumente pentru depistarea teroristilor, dar nu le foloseste" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FBI teroristi, #Bruxelles atac , #Stiri International