FBI neaga ca atacul din Las Vegas are legatura cu terorismul, dupa ce Statul Islamic l-a revendicat

Luni, 02 Octombrie 2017, ora 20:23
853 citiri
FBI neaga ca atacul din Las Vegas are legatura cu terorismul, dupa ce Statul Islamic l-a revendicat
Foto: Facebook/FBI - Federal Bureau of Investigation

FBI anunta ca atacul armat din Las Vegas, soldat cu cel putin 58 de morti si 515 raniti n-are nicio legatura cu vreo grupare terorista "internationala".

Reactia FBI vine dupa ce gruparea jihadista Statul Islamic a revendicat atacul, relateaza The Associated Press.

Agentul special Aaron Rouse din cadrul politiei federale americane (FBI) insarcinat cu ancheta, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, dupa revendicarea fara probe a atentatului de catre organizatia jihadista, ca atacul nu are legatura cu vreo grupare terorista internationala.

Gruparea, care a mai facut revendicari exagerate sau false in trecut, afirma ca atacatorul, Stephen Paddock, in varsta de 64 de ani si care s-a sinucis inainte ca politistii sa intre in camera sa de hotel de unde a tras in spectatorii festivalului, era "un soldat" care s-a converit la islam in urma cu cateva luni.

El avea "cel putin zece arme de foc" in camera, a anuntat biroul serifului din Las Vegas.

Autoritatile nu au stabilit inca mobilul atacului, insa apreciaza ca Paddock a actionat singur. Autoritatile din Nevada au laudat reactia politiei si lucratorilor in domeniul sanatatii fata de atacul armat in masa.

Guvernatorul Brian Sandoval a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca le-a vizitat pe unele dintre victime la spital.

"Suntem furiosi, suntem in doliu, suntem confuzi, oamenii sufera", a declarat guvernatorul Nevadei.

Sandoval a catalogat masacrul drept un act las si demn de dipret.

Amintim ca printre raniti se numara si un roman, care este in stare grava, dupa cum a anuntat mama sa pe Facebook. ...citeste mai departe despre "FBI neaga ca atacul din Las Vegas are legatura cu terorismul, dupa ce Statul Islamic l-a revendicat" pe Ziare.com

#FBI atac America terorism, #FBI neaga terorism atac, #atac Las Vegas , #Stiri International