FBI spune ca Statul Islamic vrea sa lase America fara energie electrica. Ar putea sau nu?

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 14:52
899 citiri
FBI spune ca Statul Islamic vrea sa lase America fara energie electrica. Ar putea sau nu?
Foto: Twitter/DigitalShadow

Hakerii Statului Islamic incearca sa patrunda in reteaua de energie electrica a SUA, pentru a comite atacuri cibernetice care sa lase fara curent mai multe zone ale tarii.

Din fericire, hackerii ISIL s-au dovedit pana acum incapabili sa faca acest lucru, relateaza site-ul CNN Money, citat de Business Insider.

Oficialii americani au vorbit despre incercarile Statului Islamic de a comite atacuri cibernetice la o conferinta din 14 octombrie, la care au participat companii energetice.

Anonymous declara razboi cibernetic Statului Islamic: Cum sunt nimiciti jihadistii pe Net

"Dorinta puternica, dar, din fericire, capacitate scazuta", a declarat John Riggi, un sef din cadrul diviziei cibernetice a FBI, vorbind despre tentativele esuate ale organizatiei teroriste. "Ingrijorarea este, insa, ca isi vor cumpara aceasta capacitate", a avertizat el.

Iar ingrijorarea este un reala, au spus reprezentantii FBI. Software-uri cu ajutorul carora pot fi comise atacuri informatice se gasesc ...citeste mai departe despre "FBI spune ca Statul Islamic vrea sa lase America fara energie electrica. Ar putea sau nu?" pe Ziare.com

#Statul Islamic curent SUA, #Statul Islamic energie SUA, #Statul Islamic hacker SUA , #Stiri International