Fed are o noua strategie pentru economia SUA

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 10:03
1646 citiri
Fed are o noua strategie pentru economia SUA

Federal Reserve ia in considerare noi pasi pentru scaderea ratelor de interes pentru creditele ipotecare si alte tipuri de credite pe termen lung, fara sa faca o alta infuzie masiva de capital in economie.

La intalnirea Fed programata pentru peste doua saptamani, oficialii vor lua in considerare achizitia de bonduri de trezorerie pe termen lung, care ar trebui sa duca la o scadere a ratelor de interes pentru acele bonduri si alte investiii pe termen lung, scrie The Washington Post.

Aceasta miscare va avantaja afacerile in in momentul in care vor imprumuta bani pentru investitii si va injecta bani pe pietele valutare, pe langa reducerea ratelor pentru creditele ipotecare si alte credite de consum.

Pentru a plati achizitiile de bonduri, Fed va vinde cateva dintre bondurile pe termen scurt deja detinute, in loc sa tipareasca noi bancnote.

La ultima lor intalnire, oficialii Fed au luat discutat despre posibilitatea de a revitaliza programul de achizitionare masiva de bonduri folosind bancnote nou-tiparite pentru a cumpara titluri in valoare de sute de miliarde de dolari, ca o modalitate de a injecta bani in economie. Discutia a generat speculatii ca Fed ar putea sa faca acest lucru din nou.

Acum, insa, consensul la care au ajuns oficialii Fed tinde sa se indrepte catre o alta strategie.

Fed se asteapta ca noua abordare sa genereze acelasi efect benefic asupra cresterii economice, fara a genera insa controversele unei noi achizitii de bonduri.

Comisia Fed va discuta aceasta strategie, alaturi de altele, la intalnirea din 20 si 21 septembrie.

Dispozitia oficialilor Fed de a face eforturi pentru scaderea ratelor de interes reflecta o ingrijorare serioasa privind soarta economiei americane.

Cresterea economica a SUA a fost atat de slaba in ultimele luni incat exista riscul unui cerc vicios al scaderilor de venituri si al cresterii somajului, daca Fed nu actioneaza corect si cat mai rapid.

#achizitii de bonduri, #economia sua, #fed, #solutii crestere economica sua , #Stiri International