Fed mentine dobanda aproape de 0%

Marti, 16 Martie 2010, ora 23:06
1256 citiri
Fed mentine dobanda aproape de 0%

Banca centrala a Statelor Unite, Federal Reserve, a anuntat marti ca a mentinut dobanda de referinta la nivelul actual, apropiat de zero, in vigoare de 15 luni, insa a notat o imbunatatire a situatiei economice a tarii si o stabilizare a pietei muncii, potrivit AFP.

Astfel, informatiile primite dupa ultima reuniune de politica monetara, din ianuarie, "par sa arate ca activitatea economica continua sa se imbunatateasca si ca piata muncii este in curs de stabilizare", se arata in comunicatul comitetului de politica monetara al Fed (Federal Open Market Committee - FOMC), remis dupa finalul reuniunii de marti.

Totusi, actualele conditii economice obliga la mentinerea dobanzii de referinta la un nivel "extrem de scazut" pentru o perioada mai lunga, se spune in comunicat, care reia formula utilizata de FOMC de circa un an.

Documentul precizeaza ca unul dintre membrii FOMC, Thomas Hoenig, presedintele Federal Reserve din Kansas City, a votat impotriva acestei ultime formule, ca si la reuniunea din ianuarie, apreciind ca mentinerea dobanzilor la nivelul actual pentru o perioada extinsa nu mai este garantata, deoarece ar duce la majorarea dezechilibrelor financiare si a riscurilor legate de stabilitatea macroeconomica si financiara.

Comitetul a mai confirmat incheierea pana in 31 marrie a programelor de cumparare de titluri pentru sustinerea pietei imobiliare, fara a preciza explicit ca ar putea recurge la noi achizitii in caz de nevoie, cum estimau unii analisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#federal reserves, #profit, #combatere, #criza, #dobanda, #zero , #Stiri International