Fed va inaspri verificarile privind rezistenta la o criza financiara

Joi, 26 Iunie 2014, ora 16:05
1188 citiri
Fed va inaspri verificarile privind rezistenta la o criza financiara

Rezerva Federala a SUA (Fed) a avertizat bancile active pe piata americana ca va inaspri testele prin care evalueaza capacitatea acestora de a rezista la o eventuala criza financiara, iar verificarile vor avea loc regulat, pentru ca institutiile de credit sa remedieze vulnerabilitatile identificate.

Banca centrala va acorda o atentie sporita elementelor macro ale testelor de stres, precum expunerea comuna mai multor institutii de credit si riscul pe care il reprezinta pentru sistemul financiar, a declarat seful diviziei de reglementare din cadrul Fed, Daniel Tarullo, potrivit cotidianului Financial Times.

Testele de stres anuale ale Fed sunt critice pentru bancile din SUA, pentru ca decid daca institutiile financiare sunt suficient de solide financiar pentru a majora dividendele sau pentru a rascumpara actiuni proprii.

In cazul subsidiarelor din SUA ale unor banci straine, verificarile decid in ce masura acestea pot plati grupului parinte dividende mai mari. Standardele pentru bancile mari sunt cele mai stricte si nu este suficient ca acestea sa respecte criteriile minime privind capitalul, a spus Tarullo.

In plus, standardele privind managementul riscului si planificarea capitalului vor fi tot mai mult incorporate in programul de supraveghere al Fed, astfel ca bancile vor fi nevoite sa ramana vigilente constant, in loc sa se concentreze asupra eforturilor de a trece un test anual.

In acest an, institutii de credit precum Citigroup si diviziile americane ale HSBC, Royal Bank of Scotland si Santander nu au trecut testele de stres ale Fed, din cauza modelelor pentru proceduri si a sistemelor de control intern, in timp ce capitalizarea acestora se afla la un nivel adecvat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci sua, #criza financiara, #teste stres banci , #Stiri International