Federal Reserve a coborat dobanda cheie - 30 Octombrie 2008

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 09:23
1740 citiri
Federal Reserve a coborat dobanda cheie - 30 Octombrie 2008

Banca centrala a Statelor Unite, Federal Reserve, a coborat dobanda de politica monetara cu 0,5%, la nivelul de 1,0%, in conformitate cu estimarile analistilor. Actiunea s-a realizat in incercarea de a sustine cresterea economica, informeaza AFP.

Aceasta este cea de-a doua coborare a dobanzii de referinta din Statele Unite in aceasta luna. La inceputul lunii octombire, Federal Reserve, Banca Centrala Europeana (BCE) si Bank of England (BoE), au redus dobanzile cheie cu jumatate de punct procentual, intr-o actiune concertata, menita sa ajute bancile pentru a face fata crizei economice globale.


"Recentele actiuni de politica monetara, inclusiv masura de astazi, miscarile coordonate ale bancilor centrale, masurile extraordinare de lichiditate si pasii oficiali de a intari sistemele financiare, ar trebui sa ajute in timp la imbunatatirea conditiilor de creditare si sa garanteze o revenire la un ritm de crestere moderat", arata un comunicat emis de Federal Reserve.


Cu toate acestea, riscurile asupra cresterii economice persista.


"Comitetul de politica monetara va monitoriza cu atentie evolutiile economice si financiare si va actiona in consecinta pentru a asigura un ritm de crestere sustenabil si stabilitatea preturilor", a mai transmis Fed.