Femeile crestine care lupta cu Statul Islamic vs. femeile jihadiste de partea teroristilor

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 10:59
1047 citiri

Femeile din Brigada Crestinilor Sirieni si-au ocupat cu mandrie luna aceasta pozitiile din prima linie de lupta impotriva Statului Islamic.

Contrastul este cu atat mai mare cu cat militantii ISIL au inceput sa foloseasca din ce in ce mai frecvent femei pe post de atacatori sinucigasi, relateaza Fox News.

Brigada, cunoscuta sub numele de "Fortele Feminine de Protectie a Pamantului dintre cele Doua Rauri" - cu referire la intinderea locuita de sirieni dintre Tigru si Eufrat -, unitatea pe baza de voluntariat este formata din mame siriene, sotii si femei profesioniste care se roaga in aramaica, limba vorbita de Iisus Hristos.

Curaj fara margini: Femeile antrenate sa lupte cu Statul Islamic, umar la umar cu barbatii

"Sunt crestina practicanta, iar gandul la copiii mei ma face mai puternica si mai hotarata in lupta mea impotriva Daesh (Statul Islamic) ", a declarat o luptatoare pe nume Babylonia pentru AFP.

Ea a spus ca sotul sau, soldat in acelasi razboi, a incurajat-o sa ...citeste mai departe despre "Femeile crestine care lupta cu Statul Islamic vs. femeile jihadiste de partea teroristilor" pe Ziare.com

#femei crestine Statul Islamic, #femei lupta Statul Islamic, #femei jihadiste , #Stiri International