Fethullah Gulen cere sa nu fie extradat in Turcia: SUA sa reziste tentatiei de a-i da lui Erdogan tot ce vrea

Marti, 26 Iulie 2016, ora 23:00
753 citiri

Opozantul turc Fethullah Gulen a cerut autoritatilor din SUA sa nu il extradeze in SUA.

Gulen a transis autoritatilor americane, intr-un editorial publicat marti de editia electronica a The New York Times, sa reziste "tentatiei de a-i da lui Erdogan tot ce vrea", referindu-se in special la solicitarea presedintelui turc privind extradarea sa, relateaza AFP.

Autoexilat in SUA din anul 1999, clericul musulman Fethullah Gulen este acuzat de presedintele Recep Tayyip Erdogan ca se afla in spatele tentativei de lovitura militara de stat din 15 iulie. Prin urmare, autoritatile de la Ankara au anuntat ca vor cere oficial Washingtonului sa-l extradeze pentru a fi judecat in Turcia.

In editorialul publicat marti, Gulen respinge din nou aceste acuzatii, condamna lovitura de stat esuata si sustine ca s-a impotrivit mereu violentei. In opinia sa, Erdogan "supune Statele Unite unui santaj cu amenintarea reducerii sprijinului pentru coalitia impotriva gruparii Statul ...citeste mai departe despre "Fethullah Gulen cere sa nu fie extradat in Turcia: SUA sa reziste tentatiei de a-i da lui Erdogan tot ce vrea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gulen extradare SUA, #Gulen Turcia Erdogan, #Gulen Erdogan lovitura stat , #Stiri International