Fillon recunoaste ca a primit articole de lux: Un prieten mi-a oferit niste costume. Si ce?

Luni, 13 Martie 2017, ora 08:25
1085 citiri
Fillon recunoaste ca a primit articole de lux: Un prieten mi-a oferit niste costume. Si ce?
Foto: Facebook/Francois Fillon

Candidatul dreptei la alegerile prezidentiale din Franta, Francois Fillon, aflat in centrul unui scandalde coruptie privind presupuse angajari fictive, a confirmat ca a primit din partea "unui prieten" costume de lux in valoare de cateva mii de euro.

"Un prieten mi-a oferit niste costume in februarie. Si ce?", a declarat Francois Fillon intr-un interviu acordat pentru editia de luni a cotidianului Les Echos.

"Observ ca viata mea privata face obiectul unor anchete in toate sensurile si ca acest tratament mi-este rezervat numai mie", a adaugat el. "Nu stiu cine vrea sa-mi faca rau", a mai spus reprezentantul dreptei.

In editia sa de duminica, saptamanalul Le Journal de Dimanche (JDD) a dezvaluit ca un apropiat al lui Fillon a semnat pe 20 februarie un cec in valoare de 13.000 de euro pentru plata a doua costume livrate de Arnys, firma producatoare de vestimentatie de lux. "Am platit la cererea lui Francois Fillon", a declarat acest "prieten generos".

Aceeasi publicatie sustine ca informatia a fost confirmata si de persoane din anturajul lui Fillon, care insa ar fi apreciat ca nu este nimic anormal in gestul sau.

In plus, inaintea platii celor 13.000 de euro, aceeasi societate ar fi primit cash tot in contul unor produse cumparate de Fillon suma de 35.500 de euro.

In legatura cu acest aspect, colaboratorii lui Francois Fillon, la solicitarea JDD, au declarat ca este "complet extravagant" sa sustii ca "unele costume au fost platite cu bani-gheata".

Unii deputati socialisti isi pun intrebarea daca Fillon, deputat de Paris, a declarat aceste cadouri. O decizie a biroului Adunarii Nationale, datand din 2011, mentioneaza ca este "obligatorie declararea oricarui cadou sau avantaj cu o valoare de peste 150 de euro". Cadourile "in cadru strict privat" din partea celor apropiati sunt exceptate de aceasta obligatie, potrivit unei precizari a Adunarii din iulie 2013.

Francois Fillon este convocat miercuri in vederea unei posibile inculpari in ancheta privind presupusele locuri de munca fictive pentru sotia sa, Penelope, si cei doi copii ai sai, a caror dezvaluire, la sfarsitul lunii ianuarie, i-a afectat campania electorala.

Francois Fillon nu a declarat un imprumut luat de la miliardarul care i-a angajat fictiv sotia

Fost favorit al sondajelor, Fillon s-a prabusit in intentiile de vot pentru primul tur al prezidentialelor de la 22 aprilie. Aflat pe locul al treilea, dupa candidata extremei drepte, Marine Le Pen, si centristul Emmanuel Macr ...citeste mai departe despre "Fillon recunoaste ca a primit articole de lux: Un prieten mi-a oferit niste costume. Si ce?" pe Ziare.com

#Fillon costume de lux, #ancheta Fillon, #alegeri Franta Fillon , #Stiri International