Financial Times: Refugiatii refuza sa mearga in tari mai sarace, precum Romania

Marti, 17 Mai 2016, ora 20:19
3018 citiri
Financial Times: Refugiatii refuza sa mearga in tari mai sarace, precum Romania
Foto: Arhiva Ziare.com/ Anca Magurean

Multi dintre refugiatii care urmau sa fie transferati in Romania sau in Bulgaria au refuzat sa fie relocati in aceste doua tari.

Unul din sapte refugiati solicitanti de azil, sositi in Uniunea Europeana si care urmeaza sa fie relocati potrivit schemei europene in tari ale UE, fie a refuzat sa plece din Grecia, fie "s-a eschivat", scrie Financial Times, citand cifre furnizate de Guvernul de la Atena.

Aceasta politica era menita sa imparta in mod echitabil povara refugiatilor din UE, relocand 160.000 de solicitanti de azil din statele de granita Grecia si Italia in alte tari membre UE.

Corespondenta de la Bruxelles: UE nu poate taia fondurile pentru Romania daca nu acceptam refugiati

Insa acest acord este periclitat chiar de refuzul multor solicitanti de azil de a merge in tari europene mai sarace, precum Romania si Bulgaria, scrie FT.

Dintre cele 1.324 de persoane ale caror cereri au fost procesate, ca parte a schemei de relocare de pana acum, 191 au renuntat sau pur si ...citeste mai departe despre "Financial Times: Refugiatii refuza sa mearga in tari mai sarace, precum Romania" pe Ziare.com

#refugiati relocare Romania, #imigranti refuz Romania, #refugiati relocare tari UE , #Stiri International