Financial Times: Strategii se intreaba daca operatiunea lui Putin in Siria are scopuri militare sau politice

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 18:14
645 citiri
Financial Times: Strategii se intreaba daca operatiunea lui Putin in Siria are scopuri militare sau politice
Foto: Twitter / Raed Fares

Politicienii si strategii occidentali incearca sa determine care sunt scopurile militare ale presedintelui rus Vladimir Putin in Siria si daca intentioneaza sa ajute regimul presedintelui Bashar al-Assad sa recupereze teritoriul pierdut in fata fortelor opozitiei, comenteaza Financial Times.

Chiar daca si-a aratat deja forta in Orientul Mijlociu si in pofida protestelor din partea Washingtonului, Europei si statelor din Golful Persic, Rusia continua sa isi consolideze fortele din Siria.

Ca si in cazul bazei sale din Latakia, Moscova isi consolideaza in prezent baza navala de la Tartus, cu o subunitate antiterorista de nave. Printre acestea se va afla si crucisatorul lansator de rachete Moskva si nava de desant Saratov.

Bazele armatei siriene de la Istamo si al-Sanobar sunt de asemenea modernizate, imaginile din satelit sugerand prezenta unor corturi si echipamente rusesti acolo, potrivit analistilor de la IHS Jane's.

Multi se intreaba insa daca operatiunea militara a lui ...citeste mai departe despre "Financial Times: Strategii se intreaba daca operatiunea lui Putin in Siria are scopuri militare sau politice" pe Ziare.com

#Rusia Putin interventie Siria, #Financial Times Rusia armata Siria , #Stiri International