Financial Times: UE va mai imparti 200.000 de refugiati luati direct de la sursa

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 08:51
1084 citiri
Financial Times: UE va mai imparti 200.000 de refugiati luati direct de la sursa
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Comisia Europeana va propune in martie un nou plan de repartizare in statele membre UE a 200.000 de refugiati, adusi direct din taberele situate in tari ca Turcia, Iordania si Liban, pentru a combate fluxul masiv de imigranti care vin in spatiul comunitar.

Informatia a fost oferita de oficiali de la Bruxelles pentru Financial Times.

Oficialii europeni vor incerca sa redacteze noul plan pe baza recomandarilor facute de Inaltul Comisar ONU pentru Refugiati (UNHCR), care a cerut UE sa preia alti 200.000 de refugiati direct din tarile care nu fac parte din blocul comunitar, precum Libanul si Turcia. Numarul final al refugiatilor care ar urma sa fie repartizati in UE nu a fost deocamdata hotarat, potrivit surselor citate.

Preluarea unui numar mare de refugiati ar putea face parte dintr-un acord cu Turcia, pe care UE spera sa o convinga sa joace un rol mai important in combaterea fluxului de imigranti catre Europa.

Criza imigrantilor: Comisia Europeana a ajuns la un acord cu... citeste mai departe despre "Financial Times: UE va mai imparti 200.000 de refugiati luati direct de la sursa" pe Ziare.com

#plan refugiati impartire UE 2016 , #Stiri International