Fiul lui bin Laden vrea sa uneasca jihadistii pentru a obtine eliberarea Ierusalimului

Marti, 10 Mai 2016, ora 07:55
828 citiri

Fiul defunctului Osama bin Laden, fondatorul retelei extremiste Al Qaida, i-a chemat pe jihadistii din Siria sa-si uneasca fortele, subliniind ca lupta in aceasta tara devastata de razboi deschide calea "eliberarii Palestinei".

"Natiunea islamica trebuie sa se concentreze asupra jihadului in Siria si unificarea randurilor mujahedinilor acolo", a declarat Hamza bin Laden, 23 de ani, intr-un mesaj audio pe Internet, noteaza AFP.

"Nu mai exista scuze pentru cei care continua sa doreasca diviziunea si disputele, acum cand lumea intreaga s-a mobilizat impotriva musulmanilor", a adaugat el, fara a preciza numele grupurilor jihadiste carora se adreseaza.

Filiala siriana Al Qaida, puternicul Front Al-Nusra, ocupa regiuni vaste in Siria si mai multe grupuri islamiste si salafiste i s-au alaturat. La randul ei, gruparea Statul Islamic, marele rival al Frontului Al-Nusra, controleaza de asemenea mari parti din teritoriu.

Ascensiunea grupurilor jihadiste in 2013 a fost favorizata de ...citeste mai departe despre "Fiul lui bin Laden vrea sa uneasca jihadistii pentru a obtine eliberarea Ierusalimului" pe Ziare.com

#fiu bin Laden unire jihadisti, #fiu bin Laden eliberare Palestina , #Stiri International