FMI urmareste cu interes planurile BRICS de a crea o banca de dezvoltare

Sambata, 30 Martie 2013, ora 09:00
1280 citiri
FMI urmareste cu interes planurile BRICS de a crea o banca de dezvoltare
Liderii BRICS saluta deciziile luate la cel mai recent summit al marilor puteri emergente

Infiintarea unei banci de dezvoltare de catre tarile BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) este o initiativa pe care Fondul Monetar International o urmareste cu interes, a declarat joi purtatorul de cuvant al Fondului Monetar International (FMI), Gerry Rice.

Acesta a adaugat ca eforturile destinate mobilizarii de resurse pentru infrastructura si dezvoltare sustenabila in tarile in curs de dezvoltare sunt pasi importanti, transmite Reuters.

"Problema pe care urmareste sa o rezolve, decalajul de infrastructura in tarile in curs de dezvoltare este un factor care franeaza cresterea sustenabila, in special in Africa, si in consecinta un subiect de interes direct pentru noi", a declarat Rice.

Cu toate acestea FMI nu a urmat exemplul Bancii Mondiale care a salutat initiativa BRICS si-a declarat gata sa colaboreze cu noua banca pentru a reduce saracia in curs de dezvoltare.

Grupul statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) a decis la summitul incheiat miercuri de la Durban (Africa de Sud) crearea unei banci proprii de dezvoltare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca dezvoltare tari BRICS, #decizii summit BRICS, #FMI tari BRICS , #Stiri International