Fondatorii UE se reunesc de urgenta la Berlin: Cameron, acuzat ca da peste cap tot continentul

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 11:35
789 citiri

Ministrii de externe din cele sase tari fondatoare ale Uniunii Europene se reunesc sambata la Berlin, pentru a discuta consecintele deciziei istorice a Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana, in timp ce liderul Parlamentului European il acuza pe David Cameron ca a luat ostatic un continent intreg, relateaza AFP.

Intre consternare si apeluri la calm, liderii si oficialii europeni se mobilizeaza pentru a face in asa fel inca, dupa socul Brexit, tranzitia sa fie cat mai putin dureroasa posibil, informeaza News.ro.

In aceste conditii, ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier ii va primi pe omologii sai Jean-Marc Ayrault (Franta), Bert Koenders (Olanda), Paolo Gentiloni (Italia), Didier Reynders (Belgia) si Jean Asselborn (Luxemburg) pentru "o discutie pe teme actuale ale politicii europene", se arata intr-un comunicat al MAE de la Berlin.

Steinmeier si-a exprimat regretul dupa votul britanicilor, favorabili in proportie de 51,9% Brexit, potrivit rezultatelor ...citeste mai departe despre "Fondatorii UE se reunesc de urgenta la Berlin: Cameron, acuzat ca da peste cap tot continentul" pe Ziare.com

#Cameron Brexit demisie, #Brexit masuri, #fondatori UE Brexit , #Stiri International