Forta aeriana a Rusiei se duce in jos: Esec dupa esec

Marti, 14 Iunie 2016, ora 17:47
1279 citiri
Forta aeriana a Rusiei se duce in jos: Esec dupa esec
Foto: Facebook/Ministerul Apararii din Rusia (Arhiva)

Saptamana trecuta, Rusia si-a adus la sol intreaga flota de avioane de razboi Su-27, despre care se crede ca ar cuprinde peste 300 de aeronave, din cauza ca un aparat din echipa acrobatica a Rusiei s-a prabusit, iar pilotul a murit.

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie mai lunga de episoade cu sfarsit tragic in care au fost implicate aeronave rusesti, ceea ce pune la indoiala modernizarea armatei si mentenanta avioanelor, relateaza Business Insider.

In martie, Rusia i-a retras pe multi dintre cei mai buni piloti ai sai din Siria, chiar daca acestia "au lasat misiuni militare neindeplinite", cum ar fi incercuirea orasului Alep, dupa cum a subliniat Jeff White, cercetator la Washington Institute for Near East Policy.

De cand presedintele rus Vladimir Putin a ordonat retragerea fortelor armate din Siria, avioanele rusesti au facut mai multe cascadorii periculoase, inclusiv simularea unui atac asupra distrugatorului american USS Donald Cook.

Recent, noul avion de lupta ...citeste mai departe despre "Forta aeriana a Rusiei se duce in jos: Esec dupa esec" pe Ziare.com

#avioane Rusia proaste, #forta aeriana Rusia, #armata Rusia , #Stiri International