"Fortareata Europa": Imigrantii ilegali costa contribuabilii din UE miliarde de euro

Joi, 18 Iunie 2015, ora 09:15
1274 citiri
"Fortareata Europa": Imigrantii ilegali costa contribuabilii din UE miliarde de euro
Foto: Ziare.com

Tarile Uniunii Europene au cheltuit 11,3 miliarde de euro cu incepere din 2000 pentru a-i repatria pe imigrantii ilegali si 1,6 miliarde de euro pentru a asigura protectia granitelor Europei, dezvaluie o ancheta realizata de un grup de jurnalisti europeni, publicata joi in 16 tari.

Ancheta este publicata intr-un moment in care se poarta discutii aprinse in randul UE cu privire la un plan de actiune pentru a intari lupta contra imigratiei clandestine si a primirii refugiatilor si solicitantilor de azil, relateaza AFP.

Statele membre sunt unanime pentru accelerarea repatrierii imigrantilor ilegali si divizate in ce priveste asistenta oferita Italiei si Greciei, doua tari ale caror sisteme de primire sunt sufocate de sosirea imigrantilor.

Criza imigrantilor in UE: Italia ameninta ca le face vize Schengen si le da drumul in Europa

Cum sa se organizeze repatrierea imigrantilor ilegali? Chestiunea este de mai multi ani punctul vulnerabil al politicilor europene in domeniul ...citeste mai departe despre ""Fortareata Europa": Imigrantii ilegali costa contribuabilii din UE miliarde de euro" pe Ziare.com

#imigranti Africa Europa costuri, #imigranti ilegali UE , #Stiri International