Fost ministru german de Externe: Putin vrea sa-si extinda controlul pana in Transnistria

Joi, 26 Februarie 2015, ora 16:55
941 citiri
Fost ministru german de Externe: Putin vrea sa-si extinda controlul pana in Transnistria
Foto: Wikipedia

Fostul ministru de Externe german Joschka Fischer considera ca, prin capturarea portului Mariupol, Vladimir Putin vrea sa-si extinda controlul pana in Transnistria.

Fostul vicecancelar german din perioada 1998-2005 sustine ca ambele crize cu care se confrunta Europa - cea de securitate din Ucraina si cea financiara din Grecia - au ecaladat in ultimele doua saptamani.

Intr-un editorial pentru Project Syndicate, fostul diplomat german scrie ca, in ambele situatii, cancelarul Angela Merkel a fost in centrul eforturilor de a ajunge la o solutie diplomatica, scrie Azer News.

"Ultima incercare de a opri razboiul din estul Ucrainei prin mijloace diplomatice a avut o viata si mai scurta decat prima incercare, din luna septembrie. Noul acord recunoaste de facto ca Ucraina a fost impartita prin mijloace militare.

Insa ramane neclar unde este cu exactitate linia despartitoare, deoarece presedintele rus Vladimir Putin ar putea incerca sa captureze portul strategic Mariupol, de la Marea... citeste mai departe despre "Fost ministru german de Externe: Putin vrea sa-si extinda controlul pana in Transnistria" pe Ziare.com

#Putin Transnistria, #Putin Ucraina Transnistria, #Putin Rusia Transnistria , #Stiri International