Fost sef SIE, despre pericolul terorist pentru Romania si obisnuinta Serviciilor inca din comunism - Interviu

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 06:52
960 citiri

Atacuri teroriste de tipul celor produse in Franta si in Germania, in ultimele saptamani, nu sunt probabile in Romania, care este ocolita de imigranti. In plus, in tara noastra functioneaza "legenda urbana" a Politiei si Serviciilor.

Aceasta este opinia fostului director al Serviciului de Informatii Externe din perioada 2006-2007, Claudiu Saftoiu, dupa ce si presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca Romania nu este amenintata de terorism.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul sef SIE spune ca Romania are o imagine de tara prietena in Orientul Mijlociu si subliniaza importanta pe care ar fi avut-o legile Big Brother.

Nu in ultimul rand, Claudiu Saftoiu explica de ce sunt mult mai mult vizate de atacuri teroriste tarile din vestul Europei decat cele din est.

Acest tip de atentate, de atacuri precum cele din Franta si Germania, ar putea fi posibile si in Romania, mai ales in contextul valului de imigranti din ultimul an?

Pentru moment, suntem intr-o paradigma ...citeste mai departe despre "Fost sef SIE, despre pericolul terorist pentru Romania si obisnuinta Serviciilor inca din comunism - Interviu" pe Ziare.com

#Claudiu Saftoiu amenintare terorism, #amenintare terorism Romania, #atacuri teroriste Franta Germania, #imigranti terorism Romania , #Stiri International