Fost trader de pe Wall Street, condamnat la 26 luni de detentie

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 10:53
1155 citiri
Fost trader de pe Wall Street, condamnat la 26 luni de detentie

Un fost trader de pe Wall Street a fost condamnat pentru participarea la o conspiratie cu un fost manager de investitii al UBS pentru a obtine foloase necuvenite prin insider trading. Perioada de detentie este de 26 luni, dupa care va fi deportat in Siberia, tara sa natala, transmite Reuters, citat de Mediafax. 

Fostul trader Alexei Koval, in varsta de 37 de ani, a pledat "vinovat" in ianuarie la acuzatiile ca, impreuna cu prietenul sau Igor Poteroba, a comis frauda conform legislatiei valorilor mobiliare cu actiunile a sase companii de sanatate din portofoliul UBS, intre anii 2005 si 2009.

Poteroba a pledat de asemenea vinovat in luna decembrie si a fost condamnat in martie la 22 de luni de inchisoare.

Procurorii au demonstrat in fata instantei ca Poteroba si Koval au folosit mesaje email codate, referindu-se la actiuni si titluri drept "frequent flyer miles" (mile de calatorie acordate de companiile de transport aerian ca bonus pasagerilor care calatoresc des) si la bani drept "potatoes" (cartofi).

Koval a recunoscut de asemenea ca a platit diverse sume de bani pentru a obtine informatii confidentiale, utilizandu-le apoi pentru a face tranzactii profitabile cu actiuni.

Koval, cetatean rus, va fi deportat in Siberia, regiunea sa de provenienta, dupa ce isi va ispasi pedeapsa, conform deciziei instantei americane. Procurorii sustin ca acesta a castigat in mod ilicit 1,4 milioane de dolari. 

#condamnare, #rader wall street condamnat, #trader, #wall street , #Stiri International