Fostul cancelar austriac se retrage din politica, la nici o luna dupa ce-si anuntase candidatura la presedintia CE

Sambata, 06 Octombrie 2018, ora 17:23
1277 citiri
Fostul cancelar austriac se retrage din politica, la nici o luna dupa ce-si anuntase candidatura la presedintia CE
Foto: Facebook Christian Kern

Fostul cancelar austriac Christian Kern a anuntat sambata ca se retrage din viata politica, renuntand astfel si sa candideze la succesiunea lui Jean Claude Juncker la presedintia Comisiei Europene in 2019, candidatura pe care si-o anuntase cu mai putin de o luna in urma, transmite AFP.

Fostul cancelar austriac si-a explicat decizia in fata presei denuntand "meschinaria politicii interne" si lasand sa se inteleaga ca in Partidul Social Democrat Austriac (SPOe) din care provine nu a existat o unanimitate in privinta candidaturii sale.

La 18 septembrie, Kern anunta ca va deschide lista social-democrata din tara sa la europarlamentare, cu ambitia, potrivit anturajului sau, de a fi candidatul socialistilor europeni la succesiunea lui Jean-Claude Juncker in fruntea executivului european in 2019. El isi anuntase in aceeasi zi demisia de la conducerea Partidului Social Democrat.

Christian Kern (52 de ani) a devenit seful social-democratilor si cancelar al Austriei in mai 2016, ramanand in fruntea guvernului pana in decembrie 2017, cand, in urma pierderii alegerilor, sefia executivului a fost preluata de tanarul lider conservator Sebastian Kurz. Partidul acestuia a format o coalitie de guvernare cu Partidul Libertatii (FPOe, extrema dreapta).

Kern, care reprezenta aripa liberala a SPOe, s-a implicat intr-o lupta de putere cu social-democratii care doreau politici mai dure in privinta migratiei si care nu exclud o cooperare cu FPOe in viitor. ...citeste mai departe despre "Fostul cancelar austriac se retrage din politica, la nici o luna dupa ce-si anuntase candidatura la presedintia CE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Christian Kern retragere politica, #cancelar Austria retragere politica , #Stiri International