Fostul premier francez Manuel Valls va candida la parlamentare din partea miscarii lui Macron

Marti, 09 Mai 2017, ora 15:04
1108 citiri
Fostul premier francez Manuel Valls va candida la parlamentare din partea miscarii lui Macron
Foto:Twitter/Manuel Valls

Fostul prim-ministru socialist francez Manuel Valls a anuntat marti ca va candida din partea miscarii presedintelui ales, Emmanuel Macron, la alegerile parlamentare din luna iunie, si nu a Partidului Socialist, pe care il considera fara viitor.

"Voi fi candidat al majoritatii prezidentiale si doresc sa ma inscriu in aceasta miscare", a declarat Valls la postul de radio RTL.

"Partidul Socialist este mort, nu si valorile sale", a adaugat fostul prim-ministru, precizand ca nu se teme de o excludere din aceasta formatiune, al carei membru intentioneaza sa ramana, transmit Reuters si EFE.

Invitat la postul Europe 1, purtatorul de cuvant al lui Macron, Benjamin Griveaux, a declarat ca fostul premier "nu a fost investit de comisia de investitura" a miscarii.

"Ar fi trebuit sa-si depuna candidatura la fel ca toti ceilalti, pentru ca regula este aceeasi pentru toti. Daca nu iti depui candidatura, nu poti fi investit de En Marche! Ii mai raman 24 de ore", a indicat purtatorul de cuvant.

Presedintele ales al Frantei, Emmanuel Macron, a demisionat luni de la conducerea miscarii politice pe care a infiintat-o in urma cu un an, "En Marche!". Aceasta isi va schimba numele in "La Republique en Marche" in vederea alegerilor parlamentare de pe 11 si 18 iunie, pentru a se structura mai mult ca un partid traditional, a anuntat secretarul general al formatiunii Richard Ferrand.

Acesta a mai precizat ca numele celor 577 de candidati ai lui Macron in alegerile legislative vor fi anuntate joi.

Emmanuel Macron, cel mai tanar presedinte ales din istoria Frantei, a castigat duminica turul al doilea al alegerilor, cu 66,1% din voturi in fata contracandidatei de extrema dreapta Marine Le Pen (33,9%).

Potrivit unor sondaje, "En Marche!" intruneste intre 24% si 26% din intentiile de vot, devansand partidul de dreapta Republicanii (22%), Frontul National (21-22%), stanga radicala (13%-15%) si Partidul Socialist (8-9%). ...citeste mai departe despre "Fostul premier francez Manuel Valls va candida la parlamentare din partea miscarii lui Macron" pe Ziare.com

#Manuel Valls fost premiser, #Manuel Valls candidatura parlamentara , #Stiri International