Fostul sef al FBI, la audieri: Trump a spus pur si simplu minciuni. A incercat sa creeze o relatie de patronaj - UPDATE

Joi, 08 Iunie 2017, ora 18:57
1015 citiri
Fostul sef al FBI, la audieri: Trump a spus pur si simplu minciuni. A incercat sa creeze o relatie de patronaj - UPDATE
Foto: captura video Youtube

Fostul director FBI James Comey a declarat joi in fata membrilor Comisiei pentru Informatii a Senatului, ca presedintele Donald Trump a spus "minciuni, pur si simplu minciuni", fara a preciza insa care sunt aceste minciuni.

Potrivit agentiei Associated Press, Comey a acuzat de asemenea Administratia Trump ca l-a "defaimat" pe el si FBI-ul. Declaratiile au fost facute sub juramant.

Fostul director al Biroului a declarat in deschiderea audierii sale ca explicatiile potrivit carora deciziile sale din alegerile din 2016 au fost motivul concedierii sale de catre Trump i-au creat confuzie si l-au ingrijorat.

Comey a spus de asemenea ca presedintele Donald Trump l-a laudat in multe randuri pentru ca face o treaba buna, dar si ca i-a spus liderului de la Casa Alba ca intentiona sa-si duca pana la capat mandatul de zece ani.

Intrebat daca presedintele a incercat sa opreasca ancheta pe care o conducea, privind Rusia, fostul sef FBI a raspuns: "Nu din cate stiu eu".

Trump a vrut sa afle daca e anchetat si a incercat sa creeze o relatie de patronaj

Comey a mai declarat ca a luat "drept o instructiune" afirmatia prin care presedintele Donald Trump si-a exprimat speranta ca va abandona o ancheta cu privire la fostul consilier pe probleme de securitate nationala al acestuia Michael Flynn.

Senatorul republican James Risch din Idaho l-a intrebat pe Comey daca stie vreo persoana acuzata de obstructionarea justitiei pentru ca si-a exprimat speranta fata de un anumit rezultat. Comey i-a raspuns ca nu stie pe nimeni.

Insa, a adaugat el in aceasta audiere, "am luat-o ca pe o instructiune" si a subliniat ca aceasta declaratie a avut loc intr-o intalnire intre patru ochi cu presedintele Statelor Unite.

Comey a declarat ca se gandea, in cursul unei cine cu Trump, in ianuarie, ca presedintele "cauta sa obtina ceva" in schimbul faptului ca-l lasa sa ramana director al Biroului Federal de Investigatii.

El si-a prezentat punctul de vedere, potrivit caruia presedintele incerca sa creeze un fel de "relatie de patronaj" la inceputul administratiei sale.

Fostul sef al FBI a mai declarat ca presedintele i-a spus inainte de cina ca spera ca va ramane director.

Comey a subliniat ca, in opinia sa, sefii agentiilor insarcinate cu aplicarea legii "nu trebuie sa se uite sa vada daca patronul este multumit fata de ceea ce faci".

Comportamentul presedintelui era nou pentru el si l-a determinat sa se gandeasca ca "trebuie sa scriu si sa scriu in mod foarte det ...citeste mai departe despre "Fostul sef al FBI, la audieri: Trump a spus pur si simplu minciuni. A incercat sa creeze o relatie de patronaj - UPDATE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii Comey audiere Senat, #James Comey Trump minciuni, #Comey audiat Senat , #Stiri International